Hopp til hovedinnholdet

HVordan kan jeg overtale mamma om å kjøpe huset...?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 13 år gammel jente, og har foreldre som skal skilles. Det er pappa som skal ha huset, og mamma skal flytte. På det stedet vi bor må vi vente en evighet på at det skal komme hus til salgs. Mamma er veldig kresen på pris og beliggenhet, og jeg er minst like gira som hun om å flytte, og kanskje litt mere fordi nå har jeg funnet et hus like utenfor stedet vi bor på, men det er litt dyrere en budsjettet. Huset er nyoppusset, så jeg skjønner ikke hva problemet er, og vil gjerne ha hjelp til å overtale mamma. Men det er neimen ikke lett... Noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er bra at du nå har fokus på å komme igang med "nytt liv".  Jeg kan forstå at du blir utålmodig og vil at det skal skje raskt.  For mamma er det nok viktig å føle seg trygg på at det er et riktig kjøp og at hun har råd til det.  Når du har sagt hva du mener, så er det kanskje lurt å la henne ta avgjørelsen.  Det vil jo være viktig for henne at du er positiv, så når hun vet, uten at det blir mye mas, har nok det best effekt.  -Kanskje dere også sammen kan sette dere ned å prate om hva dere syns er viktige faktorer ved et nytt sted dere skal bo, og lytte til hverandre og så sammen fortsette å lete etter det begge ønsker.


Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse