Hopp til hovedinnholdet

Jente på 13 år føler seg usikker hos far og vil bo fast hos mor. Hun har et vanskelig forhold til stemor. Hva gjør hun?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 fyller snart 14 år:). Jeg går til faren min på fredager og mor på torsdager. Jeg liker meg best hos mor, for hos far er jeg veldig usikker på meg selv og må oppføre meg som en helt annen, og jeg gråter hver gang jeg står i dysjen. Jeg vil fram til at jeg vil bo fast hos mor men jeg liker å være hos fra men det er stemoren min som er truende og litt småfrekk mot meg, en gang sa hu at jeg var grunnen til at det var krig i verden og siden da har jeg vært svært usikker på meg selv og startet å overtenke. Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver hit!

Du sier at du blir usikker på deg selv og begynte å overtenke etter at stemoren din ikke var hyggelig mot deg. Det virker som om du har tenkt deg fram til at det beste for deg nå er å bo fast hos moren din.

Du er over 12 år, og har derfor mye du skulle ha sagt om dette. Mitt råd er at du først snakker med mor om at du ønsker å bo fast hos henne. Så kan mor snakke med far om saken, eller de kan bestille en time på familievernkontoret og få hjelp til å bli enige der. Dit kan du også komme for å si din mening.

Du kan fortelle far at det ikke er han som er problemet, men at du synes det er vanskelig med stemor. Veldig mange barn og ungdommer som jeg treffer på familievernkontoret har det sånn. Barna er opptatt av foreldrene sine, steforeldre er ikke så viktige for mange.

Hvis det er vanskelig å snakke med foreldrene dine om dette, så kan du vise dem det du har skrevet her og svaret mitt. Du kan også snakke med helsesøster og få hjelp videre der.

Ta gjerne en titt på artiklene under svaret.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :) 

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse