Hopp til hovedinnholdet

Pappas skal flytte til kjæresten, men jeg vil ikke ha noe med henne å gjøre

Jente 15 år
 

Spørsmål

For litt over et år siden flytta mamma og pappa fra hverandre. Pappa flytta til en liten leilighet 10 min unna mamma. Jeg er annenhver helg hos pappa og resten hos mamma. Pappa har fått seg ny kjæreste som bor 45 minutter unna. Jeg liker hun ikke men det må jo bare gå greit. Men nå sier pappa at han kanskje skal flytte til hun og jeg vil ikke ha noe med hun å gjøre. Hun skriver at mamma er en psykopat på Facebook når det eneste mamma vil er å hjelpe meg gjennom alt sammen, derfor vil jeg ikke ha kontakt med hun. Men er så redd for å miste kontakten med pappa. Jeg trodde jeg hadde kommet meg over at de ikke bodde sammen. Men i natt drømte jeg at se flytta sammen igjen og vi fikk det kjempekoselig. Når jeg våkna på morgenen begynte jeg å gråte fordi jeg savna alt som skjedde i drømmen min. Jeg har fortalt til begge hvordan jeg har det men det blir aldri noe bedre. Jeg snakker med helsesøster om ting men er så deprimert. Hva kan jeg gjøre med alt sammen? Hvordan komme meg over skilsmissen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er en tung tid du er i.

Det er noe av det vanskeligste barn opplever når foreldrene skiller seg. Så godt at du kan snakke med dine foreldre om hvordan du har det, selv om det ikke hjelper. Og at du har helsesøster også.

Jeg tror ikke du vil miste pappaen din, men du opplever allerede at du må dele han med noen du ikke kjenner godt. Dette er noe som vil ta tid og du skal gjennom en sorg over en endret situasjon som du ikke har bedt om. Men, det vil gå bedre etter hvert.

Fortsett å snakke med de som du er glad i og fortell hva du føler, så vil du se at de vondeste følelsene bli mindre vonde etter hvert.

Ring gjerne Alarmtelefonen for barn og unge hvis du ønsker å prate.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse