Hopp til hovedinnholdet

Jente på 13 år er helt på bunnen fordi foreldrene har skilt seg. Hvordan kan hun prøve å få dem sammen igjen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa er skilt. Det knekker meg, jeg er på bunn. Hvordan kan jeg få dem sammen tilbake? Ihvertfall prøve da

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Det er trist å høre at du er så lei deg fordi foreldrene dine har skilt seg. For veldig mange barn og ungdommer er dette skikkelig tøft og vanskelig. Du spør hva du kan gjøre for å i hvert fall prøve på å få dem sammen igjen.

Det brutale svaret jeg må gi deg er at det nok ikke er så mye du kan gjøre med dette. De aller fleste foreldre bruker lang til og tenker seg veldig godt om før de bestemmer seg for å skille seg. Da har de sine grunner for dette.

Det viktigste du kan gjøre er å være åpen og ærlig overfor foreldrene dine om hvordan dette oppleves for deg. De må få vite at du kjenne deg helt på bunnen. Så kan dere sammen finne ut av hva som kan være til hjelp i denne vanskelige situasjonen. Kanskje trenger du å få ha en fleksibel løsning nå i starten slik at du kan velge selv hvor du skal være? Det er også viktig at foreldrene dine samarbeider om deg og ikke snakker stygt om hverandre.

Det er viktig at du vet to ting: Foreldre blir ikke mindre glad i barna sine selv om de skiller seg. Skilsmissen oppleves nesten alltid lettere ettersom tiden går.

En mulighet er at du skriver et brev til dem om hvordan skilsmissen oppleves for deg. Du kan også vise dem det du har skrevet her og svaret mitt. På familievernkontoret kan foreldrene dine få hjelp til å samarbeide og lage en god avtale. Dit kan du også komme for å si din mening.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse