Hopp til hovedinnholdet

Blir pappa lei seg viss jeg bor fast hos mamma?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har hatt skilte foreldre siden 4. klasse. Jeg syntes det gikk greit i begynnelsen, men i de siste 2 årene syntes jeg at det har blitt mer stressende å ha 2 hjem. Jeg vet av og til ikke hvor tingene mine er, og det blir vanskelig med venner og skole osv. I tillegg bor pappa i leilighet og der deler jeg rom med lillesøsteren min. Jeg lurte på om det er mulig å bare bo hos mamma? Det er mindre stressende å bo hos mamma, for det er der jeg har nesten alle tingene mine og det er større plass. Men jeg er redd for at pappa skal bli lei seg hvis jeg ikke bor hos han.:( Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Dette er en kjent problemstilling for mange barn/ungdommer. Du har hatt den samme ordningen i flere år og plutselig kjenner du på at du blir sliten av to hjem med alt det fører med seg.
 
Ditt dilemma er at du vil ikke såre pappa, og er redd han skal bli lei seg. Dette er en veldig vanlig tanke barn har, når de ønsker å være mer hos en av foreldrene. Barn er redde for at foreldrene ikke skjønner at de er like glad i begge selv om de er mer hos den ene av dem!!!   
 
Det er først og fremst foreldrene dine som har ansvar for å lage avtaler som er til barnas beste. Snakk med mamma om hvordan du har det slik at hun kan snakke med pappa.
Du kan også foreslå for mamma om å ta kontakt med et familievernkontor for at både du og foreldrene dine kan snakke sammen og komme fram til en god avtale for DEG!
På et familievernkontor er de godt kjent med slike situasjoner for barn og foreldre. Der kan dere få hjelp til å lage en god avtale uten at noen blir lei seg.
 
Med vennlig hilsen

Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse