Hopp til hovedinnholdet

eg bor 50/50 hos begge, jeg vil bo hos mamma ikke pappa

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år, og jeg har skilte foreldre. Jeg bor 50/50 hos begge, jeg vil bo hos mamma ikke pappa Kan jeg bare bo hos mamma?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Loven bestemmer at det skal legges stor vekt på hva du mener etter at du har fylt 12 år. Da skal du få si din mening om hvor du vil bo. Du må snakke med dine foreldre om dette, det kan dere gjøre sammen på et Familievernkontor.

Klarer du å si det til foreldrene dine, tror du? Jeg legger ved to artikler under svaret som kan hjelpe deg. Du kan for eksempel vise spørsmål og svar fra oss til dem, så kanskje det blir litt lettere? 

Lykke til!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse