Hopp til hovedinnholdet

Mamma flyttet til en mann og no er jeg aleine med faren min. Han er hele tiden lei seg . hva skal jeg si , og hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, mamma flyttet til en mann og no er jeg aleine med faren min. haner hele tiden lei seg . hva skal jeg si , og hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Så leit at foreldrene dine har flyttet fra hverandre. Det er aldri noe lett, verken for foreldre eller for barn. Spesielt vanskelig kan det bli når det er slik du beskriver, at en av foreldrene blir skikkelig lei seg og har nok med seg selv og sin egen sorg. Da er det enda vanskeligere for deg å få trøst og omsorg, noe du også trenger ekstra mye av nå, hvis mamma og pappa nettopp har flytta fra hverandre!

Det er selvsagt helt forståelig at pappa er lei seg hele tiden nå! Allikevel er han nødt til å klare å ta vare på deg og å se dine behov oppi det hele. Det er et voksen-ansvar. Klarer han det, syns du? Jeg vet jo ikke hvordan du opplever det. Men hvis det er slik at pappa er så lei seg at han ikke helt klarer å hjelpe deg med alle dine ting, eller å trøste deg, tenker jeg det er best om du bor sammen med noen andre voksne en liten periode. Enten hos mamma, eller f.eks hos en besteforelder eller et annet familiemedlem du er trygg på. Og så kan det hende, at når pappa får litt tid for seg selv og får ro til å være ordentlig lei seg, kan han få litt mer overskudd. Da klarer han nok å være en vanlig pappa for deg igjen snart! Når foreldre flytter fra hverandre er det en stor og vanskelig ting. Jeg oppfordrer deg til å prate ordentlig med både mamma og pappa om det dere opplever, det er viktig for dem å vite hvordan du har det, og det er kanskje viktig for deg å få ordentlig svar på dine spørsmål om hva som kommer til å skje fremover. Be gjerne om hjelp til å prate dersom du syns det er vanskelig å gjøre det alene! Jeg vet at mange for eksempel har gått til et familievernkontor og fått god hjelp der.

Veldig mange barn og unge opplever det du forteller om. Da er det jo mange andre som har noe av de samme erfaringene som deg. Det kan være godt å dele erfaringen med noen, få litt støtte, gode råd, eller bare vite om hverandre. Prat gjerne med en venn du vet at også har opplevd skilsmisse, eller bli med på en skilsmissegruppe på skolen din. Dette er et tilbud de fleste skoler skal ha.

Jeg ønsker deg lykke til videre, og jeg håper også pappaen din får det bedre snart. I artiklene jeg har lagt ved finnes det mange gode tips til hva du kan gjøre i den situasjonen du er i.

 

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse