Hopp til hovedinnholdet

faren min sin kjæreste liker jeg ikke. Familien hennes kryr av psykopater

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nylig fått skilte foreldre begge har nye kjærester men faren min sin kjæreste liker jeg ikke. Familien hennes kryr av psykopater og mange har advart meg om henne. Jeg hadde nylig eg konfirmasjon og han kom ikke fordi det ble "Rart" for han uten henne der. liksom hva søren...jeg er datteren hans men det jeg tror er at kjæresten "Heksa" som jeg kaller henne forandrer faren min. Og nå har jeg komt til pappa og det er super kleint og jeg er jo sur på han men jeg vet det ikke er han som handler han blir "Hjernevasket" føler jeg og familien hans. Hva burde jeg gjøre med han og er det lurt at jeg er hos han nå?? jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du beskriver at du ikke liker pappas kjæreste og at det går utover forholdet til pappa. Det å oppleve at foreldrene blir skilt og at de får seg nye partnere oppleves som vondt og vanskelig for mange barn og unge.

Det å bli vant til at foreldrene får seg nye kjærester og akseptere dem er også en prosess som kan ta tid. Så er det nok slik også av og til at man ikke synes noe om den nye kjæresten til mamma eller pappa at man liker dem rett og slett ikke.

Jeg tenker det er viktig at du klarer å prate med pappa om dette, at du føler det er vanskelig med kjæresten hans akkurat nå. Jeg tenker at det kan være ok at du og pappa gjør noe sammen bare dere to. Det er veldig viktig at du og pappa kan ha en god og nær relasjon selv om han har en kjæreste du akkurat nå ikke liker.

Hvis du synes det er vanskelig å prate med pappa om det kan du kanskje prate med mamma slik at hun prater med ham om dette?

Jeg legger ved en artikkel under svaret om å snakke med foreldre som ikke forstår, jeg håper du kan f tips til hvordan du kan ta det opp med faren din der.

Hvis det ikke blir noe bedre, kan du snakke med helsesøster på sklen om det, hun vet mye om skilsmisse og hvordan det kan være tungt for de som opplever det.

Lykke til!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse