Hopp til hovedinnholdet

Er det noe jeg kan gjøre for å få foreldrene mine til å slutte å krangle?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Mamma og pappa krangler veldig ofte og jeg er redd for at de skall skille seg. Når jeg ligger i senga om kvelden å hrøer på at de krangler så tenker jeg hva om de skal skilles. Men spørsmålet mitt er hva kan jeg gjøre for at det skal bli som før og om det er noe som helst jeg kan gjøre. Mvh Jente 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er dessverre mange barn og unge som opplever foreldre som krangler. Det er aldri Ok å være vitne til foreldre som kjefter og smeller til hverandre Det er veldig forståelig at du er redd for at de skal skilles. Det er aldri barnas feil når foreldre krangler. Det handler om forhold mellom de voksne. Det er også derfor vanskelig for barn å unge å gjøre noe med kranglingen.

Det viktigste er at du snakker med dem og forteller dem hvor vondt og vanskelig det er for deg å høre på kranglingen. Det kan hende de ikke tenker over hvor mye de krangler og hvordan det påvirker deg.

Foreldre har ansvar for hva de utsetter barna sine for. Dersom dine foreldre sliter med problemer er det mulig for dem å få hjelp på familievernkontoret der dere bor. Det er gratis. Kanskje du skal be dem ta kontakt der?

Lykke til, og husk at det ikke er din skyld!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse