Hopp til hovedinnholdet

Jeg har nettopp fått vite av min bestevenn at foreldrene hennes har gått ifra hverandre. Hvordan kan vi støtte hun?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei,jeg har nettopp fått vite av min bestevenn at foreldrene hennes har gått ifra hverandre.Hun fortalte det til oss to som stod henne nærmest,vi fikk helt sjokk,fordi vi hadde aldri trodd det skulle skje.Hun fortalte også at det var moren hennes som ville gå ifra faren,men faren hennes ikke ville det,det var en tung beskjed å få ifra hun.Det er spesielt tungt for hun og resten av familien.Vi sa at vi var der for henne,og at hun bare kunne snakke med oss om det var noe.Vi prøvde å se det positivite i det,men det var ikke alltid så lett.Foreldrene hennes er fortsatt glad i hverandre,men skulle ta en pause.Er det som skilsmisse?Vi skjønner at det er en stor forandring for hele familien,men hvordan kan vi støtte hun?Moren har allerede flyttet ut,og dette er trist,blir lei meg selv og er redd for at det skal gå utover oss også.Vi vet ikke grunnen til hvorfor hun valgte det,det er det bare faren som vet,ikke barna.De skal fortsatt feire jul sammen,osv.De skal også gå til familie terapeut.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du forteller at foreldrene til din beste venninne har gått fra hverandre og spør hvordan du kan støtte henne?

Jeg synes det høres ut som om du har gjort mye bra allerede. Venninnen din er selvfølgelig lei seg. Det tar tid å venne seg til en ny situasjon og mye vil bli annerledes i hennes familie. Det er også vanskelig å se foreldrene sine være lei seg. Samtidig høres det ut som om dette er kloke foreldre som prøver å gjøre det på en så skånsom måte som mulig. Du skriver for eksempel at de fortsatt er glade i hverandre og at de skal feire jul sammen.

Min erfaring er at det vanskeligste for både små og store barn er når foreldrene er uvenner og krangler mye etter en skilsmisse. Det høres ut som om din venninne slipper dette.

Samtidig begynner dere å bli store, og har lov til å tenke på dere selv og egen framtid. Foreldre vil selvfølgelig alltid være viktige, men på en annen måte en da dere var små og helt avhengige av dem.

Jeg tror dette vil ordene seg for din venninne etter hvert og at du kan støtte henne ved å forstå at hun har det tøft nå og samtidig minne henne på det som går bra i livene deres.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse