Hopp til hovedinnholdet

men jeg vil være mere til pappa

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei! jeg er gutt på 16. jeg er til mamma en og en halv uke så ei helg til pappa og sånn er det hele tide. men jeg vil være mere til pappa, en uke til mamma så en uke til pappa... men mamma liker ikke at jeg er til pappa og vil ikke (gir meg ikke lov) at jeg skal være lengre enn ei helg annenhver uke så jeg lurer på om jeg kan bestemme selv når jeg er fylt 16 eller når jeg kan bestemme selv når jeg kan bestemme hvor jeg vil være. hvordan funker dette, kn hun bare ikke gi meg lov til å hvere mere til pappa?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Loven sier at det skal legges stor vekt på hva du ønsker når du har den alder du har. Jo eldre du blir, jo sterkere grunner skal til før det kan bestemmes at du skal bo hos en annen av foreldrene enn du selv ønsker. Jeg synes du skal snakke med din far om dette.

Dere kan bestille en time på Familiekontoret i den kommunen dere bor i og forsøke å komme til en enighet. Les om det i artiklene jeg legger ved under svaret.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse