Hopp til hovedinnholdet

Eks-stemoren min ødelegger familien min.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, har er stort problem angående eks stemoren min. Hun har noen psykiske problemer, så det er sånn at når hun ikke får det som hun vil så prøver hun å ødelegge for alle. Nå som pappa har slått opp med henne prøver hun å ødelegge for familien, hun har meldt mine mindreårige søsken til barnevernet på absurde ting som ikke er sant, og har ringt jobben min og prøver å få meg oppsagt. Vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre, hun ødelegger for oss alle. Kan jeg politianmelde henne for det? En annen ting er at hun gjør ting som er litt spesielle. Hun har eks omtalt datteren sin som "faen unge" og "gleder meg til hun skal på avlastning" en annen ting jeg synes er bekymringsfullt er at hun flere ganger har trua med å ta overdose. Hun har gjort det er par ganger når barna hennes ikke har vært der og har trua med det når barna er der. Vil ringe barnevernet, men er redd de skal tro jeg vil prøve å "hevne" meg og da ikke tro på det. Har meldinger som viser mye av det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du forteller her er ikke greit. Jeg vil anbefale deg å melde bekymring for dine halvsøsken/stesøsken til barneverntjenesten. Din far bør også kreve daglig omsorg for sine barn da det høres veldig bekymringsfullt ut sånn som du beskriver hjemmesituasjonen. Det kan han gjøre ved hjelp av advokat eller familiekontoret. 

Det kan være bra for deg å ringe alarmtelefonen på 116 111. Vi kan gi deg råd om hvordan du kan følge opp saken videre.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse