Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil at mamma skal flytte hjem.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 12"år men der var ikke et valg det minste var 13.. men uansett, foreldrene mine er skilt det var bare mamma som ville. Jeg bor hos pappa og har ikke sett mye til mamma siden hun flyttet ut. Jeg savner henne veldig, men jeg er sikker på at hun savner meg mer. Ok . Mamma kom til norge for 14 år siden, hun har ikke så mange venner og ingen familie her, hun har ingen å vøre med eller noe, hun har dårlig rå og er ikke istand til å passe på meg å søstra mi. Det kan ca en uke mellom tidene jeg ser henne. Pappa er ikke mye å snu seg til, jeg savner henne veldig men det er ikke noe hyggerlig der hun bor nå. Mamma vil flytte inn igjen men pappa lar henne ikke. Jeg føler veldig at jeg mangler noen å snakke med. Jeg er bare lei og vil at hun skal flytte inn igjen. Hva i huleste kan jeg egentlig gjøre?;(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du savner helt klart din mor og skulle veldig gjerne ønske at foreldrene dine bodde sammen.  Mange barn og unge opplever skilsmisse og mange har det nok som deg, at de mest av alt ønsker at foreldrene kunne bo sammen.  Det beste og viktigste du kan gjøre er å få noen å prate med om hvordan du har det.

Mange opplever  det som godt å prate om tanker og følelser de har med en person som står litt utenfor familien. Det kan også være at moren din trenger hjelp fra andre, så hun får det bedre med seg selv og kanskje også økonomisk.  Jeg vil anbefale deg å kontakte helsesøster på skolen. Hun kan prate med deg, men også hjelpe deg og familien din i kontakt med annet hjelpeapparat.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse