Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at vennnene mine ikke stiller opp for meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente som sliter litt i hverdagen. Jeg lurte på om det er normalt at vennene dine ikke stiller opp for deg når du går gjennom en skilsmisse? Jeg har snakket med dem og sånt, men de sa at de er redd for å spørre meg om ting, men da svarte jeg at jeg heller ville vise hva som egentlig skjer! Men ingen av de bryr seg uansett. Dette sa jeg for ca 2 uker siden. Jeg har ikke den samme gleden av å gå på skolen lengre pga. at jeg føler at jeg ikke har venner.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Dette var leit å høre! Alle vennskap er forskjellige, så det kan ofte være vanskelig å vite hva som er vanlig og hva man kan "kreve". Jeg vil si at det både er trist og ganske dårlig gjort at vennene dine ikke stiller opp for deg - spesielt når de er klare over situasjonen og hva du føler rundt den.

På den annen side, så kan det også være vanskelig for vennene dine å vite hva de skal si og gjøre. Dette er likevel ikke en unnskyldning for å ikke være der for deg. Forsøk å forklar dem hva du tenker. Selv om de synes situasjonen er vanskelig, så behøver du støtte! Ikke vær redd for å si dette!

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse