Hopp til hovedinnholdet

Sliter etter at foreldrene mine har skilt seg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år. Foreldrene mine har nettopp skilt seg. Det synes jeg er veldig trist og leit. Jeg mistet konsentrasjonen på skolen og jeg begynte å slurve med lekser. Broren min begynte å snakke med sosialæreren på skolen hans og han sier at han ble bedre av å snakke med sosialæreren. Jeg lurer på om jeg skal snakke med sosialæreren min. Burde jeg gjøre det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Mange barn og ungdom opplever at det hjelper å snakke med en voksen når de opplever ting som ikke føles så greit. Mange synes, som broren din, at det er godt å snakke med sosiallærer på skolen. Det er ikke lett for andre å fortelle deg hva du skal gjøre, men jeg synes kanskje du kan prøve en gang, og hvis du synes det oppleves ok, så kan du jo gjøre det igjen senere også. J Mange skoler har også egne opplegg hvor elever som har opplevd skilsmisse kan møtes og  snakke om det sammen. Du kan jo spørre om det finnes et sånt opplegg på din skole.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse