Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skilles, studerer i utlandet og har ingen å snakke med, føler meg ensom.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Mine foreldre fortalte meg for ikke så lenge siden at de skal flytte fra hverandre. Det var et sjokk, de har aldri virket ulykkelige eller kranglet sammen. Mine foreldre fortalte at grunnen til å gå fra hverandre var fordi de nærmet seg pansjonist aldere, og siden min far har pendlet har de endt opp med helt forskjellige vennenettverk i forskjellige byer. De skal selge barndoms hjemmet mitt, så fort som mulig. Jeg har akkurat begynt å studere i utlandet, og til sommeren har jeg kanskje ikke noe'hjem' å komme tilbake til. Jeg har ingen å prate med om dette. Er er enebarn. Jeg vet at det er 'ideelle' omstendigheter som at set ikke var sted hatet hverandre, jeg ikke er et lite barn og sånn. Men det gjør fortsatt vondt. Hilsen fra ensom i UK

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no og deler dine tanker med oss.

Det er alltid trist og vanskelig når foreldre skilles og går hver sin vei. Mange gamle vaner og rutiner må endres, og alt som blir nytt er ofte litt "skummelt". 

Det høres ut som om dine foreldre har en god tone og er venner, noe som gjør hele prosessen bedre, også for deg. Hvis alle kan snakke sammen gjør det alt mye enklere. Dette er sannsynligvis noe de har snakket om en stund, men  kanskje ønsket at du skulle bli eldre og mer selvstendig. Det er jo en fin tanke.

Å flytte fra sitt barndomshjem kan gi mange triste tanker, men husk at det menneskene i huset som er viktig, og der dine foreldre bor er der hjertet er.

Du sier at du er ensom som student i utlandet, og det er ofte slik at det kan ta litt tid for å føle seg trygg og bli kjent med andre. For deg er det viktig at du forsøker å være sosial med andre studenter, slik at du kan bygge opp et nettverk av venner og bekjente. Ofte er det studenter fra hele verden som studerer sammen, og mange kan føle seg like alene som du. Oppsøk foreninger og klubber der andre studenter går, og det finnes gjerne informasjon om ulike foreninger på universitetet du går på.

Norge har også en student organisasjon for studenter som studerer i utlandet.

Her kan du lese mer om ANSA.

Lykke til !

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse