Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg snakke med moren min om at det er vanskelig å bo sammen med stefaren min?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt skilte foreldre i snart 8 år. Mammaen min har hatt en ny kjæreste i ca 6 år. For 3 år siden fikk de en sønn, og for 2 år siden giftet de seg. I har jeg følt meg veldig sliten, trøtt og lei meg hver gang jeg er hos de (hver 2. uke) i en lang periode nå. Nå nylig konkluderte jeg at den nye stefaren min er grunnen. Han ber meg og søsteren min om å gjøre noe, men når han gjøre det motsatte, sier han akkurat det samme som jeg og søsteren min. Han er også veldig høy på seg selv og snakker veldig høy hele tiden. Jeg tror jeg har lyst til å få han bort fra livet mitt, men er ikke helt sikker. Hva burde jeg gjøre? Burde jeg snakke med mammaen min om det? (Jeg og søsteren min har snakke litt om det, og begge har omtrent samme meninger)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke uvanlig at det er vanskelig å komme overens med mamma eller pappas nye kjæreste. Dette er mennesker som foreldre har valgt ikke barna. Det er ofte veldig vanskelig å vite hvordan man skal si i fra om slike vanskelige følelser.

Det beste er å fortelle moren din akkurat hvordan du føler det. Selv om mammaen din er veldig glad i deg kan det være vanskelig for henne å høre dette, men det er viktig. Det er også mulig å be om at dere tar kontakt med familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier snakk sammen på en bedre måte. 

kanskje dere kan finne en annen måte å være i familien, kanskje stefaren din kan endre seg.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse