Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært gjennom to skilsmisser

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 13 år og har vært gjennom to skilsmisser allerede. Jeg bytter mellom mamma og pappa annenhver uke. Mamma er gift. Jeg pleier ofte å bli lei meg og trist når jeg er hos mamma. Dette er ofte fordi jeg hører mamma og stefaren min krangle. De krangler som regel om sånne små ting, men jeg blir veldig lei meg av det. Jeg tror det er fordi jeg allerede har vært gjennom mye i nærmeste familie, og er blitt mer sensitiv pga det. Noen tips til hva man kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du skriver til ung.no 

Ut fra det du skriver virker du som ei veldig reflektert jente. Jeg tror du har helt rett i at en blir mer sensitiv når en har vært gjennom det du har vært gjennom. Hvis du har et ok forhold til din mor og stefar, vil jeg anbefale deg og snakke åpent med dem om det. Ellers tenker jeg det kan hjelpe og snakke med en helsesøster eller noen andre voksne du stoler på, slik at du slipper og gå med disse følelsene alene.

Du kan også ringe Alarmtelefonen på 116 111, det er gratisHilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse