Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sliten og lei av å flytte mellom foreldrene mine hver uke.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nå flyttet mellom mamma og pappa annenhver uke i snart 8 år. Dette er jeg blitt både sliten og lei av, og har lyst til å bo på kun et sted. Jeg har tenkt mye på hvem jeg vil bo hos, men klarer ikke å bestemme meg. Hos mamma har jeg mest familie, men der blir jeg alltid sliten og trist. Hos pappa får jeg være mer i fred (positivt for min del), men det er ofte litt ensomt. Har du noen tips til hvordan å bestemme seg? Eller hvordan snakke med begge foreldrene om det? Kanskje tips til annen løsning enn å bo permanent et sted?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

 Hei

Så fint at du tar kontakt med oss når det er ting som er vrient :-)

Det er mange som opplever at det i lengden blir slitsomt og flytte i mellom så ofte. Da kan en løsning være slik du har tenkt, å bo permanent hos den ene. Jeg skjønner av det du skriver at du har det bra og trives hos begge, slik at det blir vanskelig å bestemme seg for hvor du vil bo.

I noen familier bor barna lengre hos hver av foreldrene. Noen bor to uker hos hver, andre bor flere måneder på  hvert sted. Så er de på helgesamvær eller stikker innom den de for øyeblikket ikke bor hos, slik at kontakten opprettholdes. Jeg vet ikke om noe slikt kan passe i deres tilfelle, det er noe foreldrene dine må finne ut av.

Hvis du ikke allerede har snakket med dem om at du er både sliten og lei av å flytte i mellom, så er det det du må starte med. Kanskje må dere prøve ut ulike løsninger, før dere finner det som passe best for dere.

 

Håper at dette var til hjelp. Lykke til :-)


Jeg legger ved linker til noen artikler som kan være relevante.

Med vennlig hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse