Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på om mine foreldre skal skilles, hva gjør jeg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Er i en vanskelig situasjon, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Foreldrene mine har vært sammen lenge, men det har vært dårlig stemning mellom dem så lenge jeg kan huske. Pappa tar veldig lite ansvar for å få familien til å gå rundt, og jeg tror mamma sliter med at hun må ta alt ansvaret. Det eneste pappa gjør er å dra på jobb, komme hjem å drikke litt vin også legger han seg. Mamma er nesten alltid den som lager middag, hjelper med lekser, kjører oss barna på trening, handler mat osv. Jeg har ofte tenkt at de kommer til å skilles, men har aldri tenkt at det faktisk kom til å skje. Her om dagen kom jeg tilfeldigvis over en mail fra mamma til pappa da jeg var inne på mamma sin Mail. Der stod det blandt annet at mamma og pappa ikke var kjærester lengre, og at de skulle "gi opp" forholdet(altså skilles). Dette er nå snart en måned siden, og de har ennå ikke fortalt oss barna noe.. skal på utveksling snart, og er redd for at hun ikke blir å fortelle meg om det før jeg er tilbake...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er forståelig at dette er vanskelig for deg. Det å bestemme seg for å skilles er en vanskelig beslutning for de fleste, selv om de har det vanskelig. Det kan hende mail fra mamma til pappa har gjort at de jobber med å se om forholdet kan reddes.

Det er veldig forståelig at dette gjør deg veldig usikker. Kan det vare lurt av deg å spørre dem rett ut om de skal skilles. Si det som det er at du ikke orker å dra på utveksling med denne usikkerheten. I og med at det har vært dårlig stemning lenge hos dere, er det grunn nok til å spørre.

Har du noen søsken som er under 16 er dine foreldre pliktig til å møte til mekling. Dette er en obligatorisk ordning som er et møte hvor foreldre får hjelp til å finne fram til gode løsninger for barna sine etter en skilsmisse. Dere har da krav på å bli hørt i forbindelse med dette. Detter skjer oftest på et familievernkontor.

familievernkontoret der dere bor er de eksperter på å hjelpe par og familier løse konflikter og snakke sammen på en bedre måte. Der kan du be om at dere går sammen.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse