Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne bli skilt, men lurer på hvordan jeg må gå fram.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vil gjerne bli skilt, men lurer på hvordan jeg må gå fram. Jeg elsker ikke ektefellen min lengre, og har ingenting som binder oss sammen lengre. Hva bør vi gjøre, og hvordan? Han har et ganske ille temperament, og jeg er redd for at han vil gjøre noe farlig mot meg når jeg forteller han om det. Plis svar fort!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei du!

Takk for spørsmålet ditt!

Hva som skal til for at du skal bli skilt kommer litt an på om dere har barn sammen eller ikke.

For å bli skilt må man søke om dette. Skjema for dette finner du på nettet,hos fylkesmammen i det fylke du bor og på familievernkontor. Du kan få tilsendt slike skjema. For å bli skilt må man ha vært separert i minst ett år, dette må man også søke på skjema for å få til. Du kan google ordet skilsmisse og skilsmisse papirer. Man kan søke om separasjon alene men da er ventetiden til man kan søke om å bli skilt to år. Skriver begge under er det ett år.

Har dere barn under 16 år sammen må dere til mekling. Dette er for å lage en avtale om hvordan barna skal bo etter dere går fra hverandre. Attesten man får må være med søknaden om separasjon for at denne skal behandles. Mekling bestiller du på familievernkontoret der du bor. Se bufetat.no

Det er mange måter du kan gå fram på for å begynne prosessen. Den enkleste er å flytte ut før du begynner med skjemaene og slikt. De fleste flytter hjem til familie eller venner. Noen prøver å snakke med partneren sin først. Hjelp til dette kan du også få hos familievernkontoret. Her kan du også få råde om hvordan du går fram.

Hvis mannen din ikke vil skilles må du desverre regne med at han kan reagere sterkt, men hvis han blir truende må du komme deg vekk. da er det lurt å dra til familie eller venner, i værste fall krisestenteret. Det er ikke love til å true og du har lov til anmelde trusler selv om de kommer fra mannen din.

Håper dette var til nytte for deg og lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva er den største faren ved sniffing?