Hopp til hovedinnholdet

Mamma dro fra pappa med oss (skilte seg), men orker ikke all dritten han slenger mot henne!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Nå er jeg lei. Mamma dro fra pappa med oss (skilte seg), men orker ikke all dritten han slenger mot henne! Hver gang vi snakker og hun er involvert, så snakker han bare dritt om henne. Jeg har sagt ifra til ham, men han slutter ikke! Han sier at han "bare sier sannheten", og at hun bare lyver om hele situasjonen. Mamma sier bare sånn "han er såret" og "han et bare glad i oss", som om det forandrer alt. Han har til og med tatt det så langt at han har snakket dritt om mamma til min da 6 år gamle lillesøster, når hun var alene m ham. Men jeg og mamma hørte på gjennom mobilen. Uten å kunne trøste henne eller løfte en finger for å hjelpe. Hun gråt for faen! Alene. Med faren sin som sa at moren hennes var en løgner. Hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at skriver til oss!

Det er leit å høre at faren din ikke takler å bli forlatt på en bedre måte. Det er dessverre slik at noen foreldre blir så såret at de ikke greier å sette barnas behov framfor sine egne. Det er alltid minst to sider av sannheten, spesielt i et samlivsbrudd. Det er heller ikke sånn at de voksnes sannhet  er det samme som barns sannhet. Du har også krav på eie din egen sannhet.

Det mange foreldre som er såret glemmer at det å snakke stygt om den andre forelderen ødelegger bare eget forhold til barna. Det skremmer og det sårer. Har du sagt dette til faren din? Kanskje trenger noen å snakke med om hvordan han har det? Dessverre er det ikke mulig å tvinge noen til å skaffe seg hjelp om de ikke vil.

Det er mulig for moren din å be faren din om å bli med til familievernkontoret slik at de kan snakke sammen om hvordan de skal være foreldre på best mulig måte. Du har også krav på å få si din mening i den forbindelse. Snakk med moren din om dette. 

Det kan hende at faren din trenger tid på å takle bruddet, at det går over med tid. Du bør kanskje forsette å fortelle ham hvor vanskelig og vondt dette er og at de ødelegger for din lyst å være sammen med ham.

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse