Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe min beste venn når foreldrene hennes skal skilles?

Jente
 

Spørsmål

Hei jeg har en bestevenn som bor langt vekke fra meg så vi møtes bare noen ganger i året. Men vi snakker i flere timer hver dag på videoanrop, så selv om hun bor langt vekke å jeg nesten aldri treffer henne så er vi som nermest. Nå skal foreldrene hennes kanskje skilles. Dei skal bo i hver sin ende av huset anna hver uke skal di bytte på å sove oppe og nede. Jeg har skilte foreldre selv så jeg vet at det me å sove i hver sin ende av huset ikke kommer til å fynke serligt lenge hvis di virkli skal skilles. di har sakt at di skal vente en uke å se om di får "følelser" for hverandre ijen.... men jeg trenger virkeli hjelp siden jeg vet ikke hva jeg skal jøre for å hjelpe vennen min, jeg har jo skilte foreldre selv men det skjedde for noen år siden så jeg husker ikke d så godt kan vi si.... Å jeg møter henne ikke ver dag så jeg kan foreksempel ikke gi henne en klem. Hun er litt deprimert noen ganger og å hun har grenet i hele kveld

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint det høres ut å ha en venn som du kan ha kontakt med på denne måten! Dere er heldige som har hverandre og kan dele tanker og følelser uten å bo i nærheten av hverandre.

Du forteller at foreldrene til vennen din kanskje skal skilles. Det høres ut som om de skal forsøke å bo litt fra hverandre i samme hus i en periode. Du har ingen tro på at dette vil funke, og jeg forstår du er redd for at din venn vil bli lei seg. Nå lurer du på hva du kan gjøre for å hjelpe vennen din.

Jeg tror at du gjør mye fint for vennen din allerede. Du vet at det er vondt for barn og ungdom når foreldre skilles. Det er også tøft å leve med usikkerheten rundt hva dette vil ende med. Ikke alle forsår dette så godt som du.

Det viktigste du kan gjøre for vennen din i denne perioden, er å fortsatt være der. Spør hvordan det går og bekreft at du skjønner at dette er vanskelig. Du kan fortelle litt om dine erfaringer, og spørre om det oppleves på sammen måte. Du kan også gi råd om andre det går an å snakke med, for eksempel helseøster på skolen.

Les også gjennom artiklene under svaret, så finner du flere råd.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Slik er du en god venn!

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse