Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig med press på å velge bort pappa selv om han ikke oppførte seg bra

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg og moren min flyttet vekk fra faren min i sommer. (Jeg har snakket litt med noen, men ikke til mye hjelp) Har egentlig hatt ganske nært forhold med begge foreldre, men jeg har vokst opp på gård så har hatt veldig stort press på å jobbe mye og føler meg mer som en arbeidskraft enn en datter, spesielt fra faren min. han har også gitt meg veldig stort kroppspress, komt med stygge kommentarer og klemt meg hardt i magen, som har svekket selvbildet mitt veldig. han har heller ikke vert veldig snill med mamma, han har skadet henne, sukket av midt på natten, og jeg mistenker drikking. jeg får nå mye press på å "velge" jeg vil ikke miste kontakt med pappa eller familien hans, men jeg vil liksom ikke vere med han, hvis du skjønner. Alle spør meg hva jeg vil, men jeg vet ikke. hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
KJære jente 15 år

Du forteller om negative opplevelser du har hatt da du og moren din bodde sammen med faren din. Nå blir du spurt om hva du vil og får mye press på å «velge», og vet ikke hva du burde gjøre. Du skriver også at du ikke vil miste kontakten med pappa eller familien hans.

 

Kan du snakke med din mor om dette, slik at dere kan bestille samtaler på Familiekontoret ? Familiekontoret kan i neste omgang ha samtaler med deg og din far for at du skal kunne ta opp det du har opplevd og det du synes er vanskelig.  Kanskje det kan gi din far innsikt og hjelp til å forandre seg ? Du kan kanskje begynne å være sammen med din far og hans familie enkelte dager, uten overnatting, for å se hvordan det går.

 

Det er vanskelig å gi helt klare råd. Det viktigste er at du føler deg trygg og har det bra når du er sammen med faren din.

 

Du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å snakke og få råd og veiledning.

 

 

Vennlig hilsen

 

 

Alarmtelefonen for barn og unge, tlf. 116111 i samarbeid med ung.no

 

 
Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse