Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å få bestemme hvor jeg vil bo? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Foreldrene mine ble skilt for noen år siden og nå har jeg starta å bo mer hos mamma fordi jeg synes det er stressende å flytte frem og tilbake, og jeg trives mye bedre der enn jeg gjør hos pappa. Jeg er hos pappa annenhver helg og før vi starta med det her bestemte vi oss for at vi skal prøve at jeg drar til mamma etter skolen på mandag. Nå er det en stund siden høstferien og jeg vil helst dra til mamma på søndag kveld, men pappa vil ikke høre på meg ordentlig og begynner å snakke om at han synes jeg er veldig lite der nå og at han føler jeg bare er der mindre og mindre. Det er sånn med mange ting sånn som når jeg var syk i påsken og vi skulle på hyttetur ville han ikke la meg bli hos mamma, jeg fikk lov å bli hos mamma etter mange diskusjoner. Er det noe jeg kan gjøre for at han kan begynne å høre mer på meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med oss. Jeg ser at du sliter med å skulle flytte mellom skilte foreldre og at du trives best hos din mor. Du spør om det er noe du kan gjøre for at din far skal begynne å høre på deg?

Ser at du er 13 år og to år for ung til å være med  å bestemme, men du er over 7 år som betyr  at du skal bli hørt når det gjelder hvor du skal bo. Det er vanskelig  for barn å måtte forholde seg til to boliger etter en skilsmisse. Så er det ofte sånn at den ene voksne synes at de ser barna for lite og lager ordninger for å se mer og som er en god ordning for dem. Klarer du å snakke med din mor og hvordan du har det?

Tror det kan være lurt å få hjelp fra en voksen.  En voksen som lytter til deg og som kanskje kan snakke med din far om hvordan du har det og som kan  hjelpe til for å finne en løsning som er til det beste for deg.

Dersom du synes det er vanskelig å snakke med din mor om dette, kan du oppsøke helsesøster på skolen der du går og få hjelp av henne.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse