Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa kranglet i går. Det endte med at pappa dro fra oss og vi prøver å ringe han men får ikke svar. Hva gjør jeg nå?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Det skjedde noe igår (vil ikke si hva) som fikk mamma og pappa til å begynne å krangle. Plutselig gikk de ut av stua og mamma kom opp mot soverommet mitt og ropte sint til pappa FAMILIEN DIN ER I DNT! VI KLARER IKKE ENGANG Å VÆRE VENNER! Så hørte jeg at noen åpnet ytterdøra og lukket den igjen. Så startet det en bilmotor. Etter lyden å dømme så var det pappa sin bil. Da dro han fra oss. Så kom mamma inn på soverommet, skrudde på lyset og sa Hva skjedde nå? Da svarte jeg med tårer i øynene Ja, hva skjedde nå? Nå om morgenen prøvde vi å ringe pappa for å spørre når han kom hjem, men han svarte ikke. Hva skal jeg gjøre nå?? Hilsen en fortvilt jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvor ubehagelig det har vært at dine foreldre har kranglet og at faren din har reist og dere ikke få tak i han.

Dette er vondt å stå i for deg og det er ikke rart at du blir redd og engstelig for faren din.

Du spør hva du kan gjøre nå. Jeg tror ikke du får gjort så mye med akkurat det å få tak i faren din. Dersom han har reist og ikke vil ta telefonen så er det ikke lett å gjøre noe annet enn å vente til han gir lyd fra seg igjen.

Det er ikke din skyld at han dro!

Dette høres ut til å være en situasjon hvor foreldrene dine har kranglet og at faren din har blitt trist eller sint og av den grunn reist. Ofte så kan man ønske å være i fred når man har det slik og det kan hende at faren din trenger tid for seg selv akkurat nå.

Mitt råd til deg er å snakke med moren din om hvordan du har det etter krangelen og at du er bekymret for faren din.

Det er godt å ha noen å snakke med når man er redd for faren sin!

Du kan også snakke med helsesøster på skolen din om det du har opplevd eller du kan ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111.

Legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Dette går nok bra!

God klem til deg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse