Hopp til hovedinnholdet

Hei foreldre mine skal sklille seg. Fikk nesten akkurat vite det.jeg får nesten ikke sove om natten,jeg r lei meg veldig mye,jeg r veldig frustrert og redd ,jeg trenger hjelp til å komme meg over det noen tips?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei foreldre mine skal sklille seg. Fikk nesten akkurat vite det.jeg får nesten ikke sove om natten,jeg r lei meg veldig mye,jeg r veldig frustrert og redd ,jeg trenger hjelp til å komme meg over det noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år,

Jeg forstår godt at du er lei deg etter å ha fått vite at dine foreldre skal skille seg. Det er mange barn og unge som opplever det som en stor krise. Jeg vet ikke hvor du bor, men jeg vet at det finnes mange ulike tilbud i de forskjellige kommuner for barn og unge som har opplevd at foreldre skilles. Kan du klare å si fra til helsesøster på skolen at du har opplevd dette og at du kjenner det er vondt å sove? Da kan du enten snakke litt med henne om hvordan du kan få hjelp til å sove eller om det finnes tilbud som du kan delta i. Det er uansett godt å snakke med noen om følelsene du har, og det kan du bruke helsesøster til. Det er mange som trenger litt hjelp til å sortere følelsene i en så vanskelig tid.

Du er veldig velkommen til å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111 for å snakke om det du har opplevd. Det er gratis å ringe og du kan være anonym.

 Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse