Hopp til hovedinnholdet

Blir forvirret når hennes skilte foreldre tilbringer mye tid sammen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har foreldre som skilte seg for ett og et halvt år siden nå. De er veldig gode venner, og det synes jeg er bra. Men av og til synes jeg det kan bli litt rart. Mamma inviterer pappa stadig vekk hjem til oss, på middag eller når vi skal bort. Når jeg skriver dette er det lørdag, og mamma og pappa (og jeg og lillesøsteren min) har vært sammen hele helga. Mamma spør han stadig vekk om han vil være med på ting. Og da synes jeg det er litt rart at de er så mye sammen når de er skilt. Jeg blir liksom litt forvirret av det. Om hvorfor de er så mye sammen da de er skilt. Og da begynner jeg og tenke om det er noe mer, og det vil jeg faktisk ikke. Når m og p fortalte meg at de skulle skilles, ble jeg veldig lei meg. Men nå har jeg liksom blitt vant til denne måten å bo på, at jeg ikke vil bytte igjen. Når jeg prøver og fortelle det til mamma, at jeg blir forvirret av det, skjønner hun ikke hva jeg mener og tror at jeg ikke er glad i pappa. Jeg håper du skjønte hva jeg mente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner veldig godt hva du mener! Du blir forvirret når dine skilte foreldre er så mye sammen som de er i dag. Det blir veldig mange barn som har opplevd skilsmisse men som i etterkant opplever at foreldrene er mye sammen. Det er jo bra at de er gode venner men samtidig blir det forvirrende for deg og dine søster når dere ser de sammen hele tiden. Da begynner dere å tenke på om de skal bli sammen igjen og dere blir forvirret.

Det jeg tenker du bør gjøre er å forsøke å snakke med dine foreldre om dette. Forsøk å snakk med begge to samtidig de når de er sammen i en helg. Kanskje du kan vise de det du har skrevet her til oss i UNG.no. Jeg er sikker på at de kan forklare deg hvorfor det er slik det er, og at dere sammen kan komme fram til en god ordning for dere alle 4.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen der du går om den forvirringen du opplever når dine skilte foreldre er så mye sammen som de er i dag. Håper at mine tanker og råd er til hjelp for deg.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse