Hopp til hovedinnholdet

Har en venn med skilte foreldre.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en venn. Hun har skilte foreldre. Faren har fått seg en ny dame og de er gift. De har fått 2 barn og velger å flytte ut av fylke. Moren til vennen min kommer da til å bo alene siden det er blitt bestemt at vennen min skal flytte med faren. Men for 1 år siden så hadde stemoren slått vennen min. Vennen min sa det til den orgentlige moren og hun ringte straks til faren. Vennen min fikk ikke vite hva de snakket om, men jeg lurer bare på hva som vil skje med stemoren. Og vil vennen min forsatt flytte? Og er det noe eg kan hjelpe til med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no, jente 13 år.

Du høres bekymret ut for din venn og lurer på om hun har det bra hos sin far og stemoren.

Jeg antar at moren til din venn har gitt samtykke til at hun flytter med faren sin og hun er kjent den gangen da stemoren slo henne.

Moren ville kanskje ikke latt henne dra hvis det fortsatt var et problem, tenker jeg. De voksne har kontroll på dette og ønsker bare det beste for din venn.

Det du kan hjelpe henne med, er å være den gode vennen du er og fortsatt bry deg om hvordan hun har det.

Selv om dere bor lengre unna hverandre nå, er det mulig å ha kontakt. Skulle hun ikke trives eller at noe ikke er så bra, kan hun snakke med en trygg voksen, som for eksempel helsesøster på skolen, om dette.

Håper svaret var til hjelp.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse