Hopp til hovedinnholdet

Trives ikke hos pappa for det er så rotete der.

Jente 13 år
 

Spørsmål

når mamma fortalte at de skulle skilles ble jeg veldig lei meg. Jeg har alltid vært en mammadalt, og liker meg best hjemme. Mamma og pappa var sammen i 15 år, men de er venner nå. Men her er greia : Mamma flyttet ut til en annen by sånn 20 minutter unna den byen vi allerede bodde i, og 1 måned senere fikk mamma kjæreste og det var helt ok for meg. Vi flyttet inn ganske raskt til de og det var ok, i begynnelsen. Kjæresten til mamma hadde et veldig fint hus og jeg følte meg som hjemme der og det er veldig viktig for meg. Men nå som mamma ikke er i hus hos pappa så ble det fort uryddig og det var ikke noe koselig å være hos pappa lenger. Så jeg liker best å være hos mamma, og når jeg er hos pappa, så savner jeg mamma noe fryktelig. Jeg gråter ofte når jeg tenker på henne og jeg har snakket med henne om det før men det hjalp ikke så mye, og jeg vil egt være mest hos mamma men jeg vet at pappa vil se meg og jeg er veldig glad i han. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år !

 

Takk for at du skriver til ung.   Mange barn og ungdom er i din situasjon med foreldre som er skilte. Mange opplever også å komme i en slags konflikt som du beskriver, der en trives best hos den ene forelderen, men føler et ansvar for å være hos begge.  Det er jo ikke barna som velger at foreldrene skal skilles, så jeg tenker det er viktig og bra dersom foreldrene klarer å forstå og akseptere at barna har andre ønsker og behov for kontakt og samvær enn det foreldrene har. 

 

Det aller viktigste er først og fremst er at du prater med noen om dette. Aller helst dine foreldre. Det er viktig å formidle til de hvordan du opplever å være hos din far og at du savner din mor veldig.  Dersom du synes det er vanskelig å prate med din far alene og det kanskje ikke er god kontakt mellom din mor og far bør du få med  en annen voksne som kan støtte deg og hjelpe deg til en god samtale med faren din.  Kanskje faren din kan endre på noe så det blir bedre å være hos han eller det kan hende foreldrene dine må endre på avtalen om samvær, så det blir mer sånn som du ønsker å ha det.

 

Har du noen i familien din som kan gi deg denne støtten ? Du kan også ta kontakt med helsesøster eller andre på skolen din som jeg tenker kan hjelpe deg med dette.      

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse