Hopp til hovedinnholdet

Foreldre skal skilles

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fikk vite nå nettop at mine foreldre skal skilles. Jeg tar dette veldig tungt og er lei meg, deprimert, sur og sjokkert. Jeg føler også at vennene mine på skolen holder meg utenfor. Jeg gråter hver dag og er deprimert hele tiden. Jeg føler meg ignorert og føler at ingen av vennene mine er her for meg når jeg trenger det. Jeg lurer på om hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når ting er vanskelig. Og trist at foreldrene dine skal skilles og at du ikke har det bra. Det er helt naturlig å kjenne på de følelsene du har nå og det tar nok tid å fordøye at de skal skilles. Det er fint at du kan sette ord på hvordan du har det og kanskje du kunne prøve å snakke litt med foreldrene dine om dette?

Om du opplever deg nedstemt over lang tid er det viktig at du tar kontakt med noen du kan snakke med. Dette kan være helsesøster på skolen. Eller en annen voksen du stoler på og som er fin å snakke med. Det viktigste er at du ikke går med dette alene. 

Har du fortalt vennene dine hvordan du har det? Innimellom kan vi tenke at andre burde skjønne hvordan vi har det uten at vi faktisk har sagt det med ord. Da er det kanskje ikke så lett for andre å forstå. Om du ikke har fortalt dem det med ord, kan du kanskje forsøke med en venn og se hvordan vedkommende responderer. Kanskje du vil bli positivt overrasket? 

 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse