Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa er skilt, jeg bor hos pappa og vi krangler mye. Jeg føler meg usikker, hva skal jeg gjøre? 

Gutt 13 år
 

Spørsmål
Hei
Jeg er en gutt som er 13 år og bor hos faren min. Problemet er at jeg og pappaen min krangler litt og sånt. Jeg har mye mer lyst å bo hos mammaen min men jeg liker skolen her bedre.(Hun bor 4 timer unna med buss.) Jeg vet jo ikke hvordan det er på ungdomsskolen der. Jeg har bodd der tidligere, men da ville jeg bo hos pappaen min fordi jeg ville spille fotball her.(Det var ikke fotball der.) Men like etter det fikk jeg kneskader så jeg ikke kunne spille mer. Jeg er litt usikker og ubestemt. Litt redd kanskje for å bynne på ny skole der igjenn. + Jeg savner mammaen, søstra mi og stefaren min der. Så jeg lurer litt på hva jeg kan gjøre eller burde..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Mange opplever det samme som deg at foreldrene ikke bor sammen. Det er vanlig å bli sint, lei seg og redd hvis det er problemer hjemme. For de fleste blir det bedre etter hvert som tiden går.

Når jeg leser det du skriver så synes jeg det høres ut som om du har det veldig bra når du bor hos pappa. Du trives på skolen din, du har venner, du spilte fotball til du skadet deg i kneet(som kan bli bra!) og du har ikke lang vei til skolen.

Det er ikke rart at du savner mamma,din søster og stefar. Foreldrene og familien er de viktigste personene i livet ditt.

Hvor ofte er du hos mamma? Nå når du er 13 år får du større selvbestemmelsesrett i forhold til mange ting jmfr.Barneloven. Jeg mener nok ikke at du skal flytte fra pappa,selv om dere krangler litt for det er veldig vanlig, men du skal bli hørt i forhold til hvor ofte du vil være hos mamma.

Snakk med de voksne rundt deg eller snakk med helsesøster på skolen din, det kan hjelpe deg å få avklart endel ting som gjør deg usikker og ubestemt. Fortsett på skolen din inntil videre, nå går du på ungdomskolen og mye endrer seg hvis du skal gå på videregående skole.

Forsøk å legg vekt på det som er bra ved å være der du er, både hos pappa og hos mamma.

www.ung.no/skilsmisse/960_Skilsmisse.html

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hvem får ansvaret for deg dersom foreldrene dine ikke er i stand til å ta vare på deg?