Hopp til hovedinnholdet

Jeg orker ikke pakke hver uke lengre

Annet 14 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt skilte forledre i mange år, og går får det meste greit. Det jeg sliter mest med er at jeg må pakke bagger med klær hver uke. Etter som jeg har gjort dette i mange år, er jeg veldig lei og da er det ofte uker der jeg ikke drar til den andre. Jeg vil gjerne dra, men orker ikke å pakke. Jeg har så mye skolearbeid og treninger uansett. Foreldrene mine har ikke så god råd og kan derfor ikke kjøpe så my klær til meg heller. Hav burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Jeg skjønner godt at det kan være slitsomt å skulle pakke hver uke fram og tilbake. Det jeg tenker er at du i første omgang kan fordele de klærne du allerede har hos moren din og hos faren din. Da får du litt mindre å pakke. Det å ha toalettsaker hos hver er også smart dersom du har mulighet. Du kan også snakke med foreldrene dine om dette. Kanskje de kan komme med noen gode ideer(evt hjelpe deg å pakke uker som er ekstra krevsomme) og du kan ønske deg klær etc til bursdag/ jul av familie og slekt slik at du kan ha det samme "utstyret" begge steder etterhvert. 

 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse