Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil se faren min selv om jeg har husarrest

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har skilte foreldre og bor med mamma og lillebroren min. Jeg og mamma krangler ofte, jeg hjelper henne så mye som mulig pga diverse sykdommer elle idk om det er en sykdom men f.eks bipolar. Jeg får også ofte husarest får ingen grunn (f.els krangle med mamma) så lenge hun blit sur på mg får jeg husarest. Sjøl om jeg har husarest betyr det at jeg ikke har lov å reise til pappa? Jeg synes jeg har rett til å se min egen far når jeg ikke ser han så ofte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Det er ikke alltid lett å vite hva som er greit og ikke når man har husarrest.  Jeg skjønner at det er viktig for deg å se faren din. Foreldrene dine burde i første omgang snakke sammen om hvordan dere gjør det når du har husarrest. Og hva som skal til for å gi deg husarrest  slik at du vet hva du har å forholde deg til. Jeg synes du skal snakke med en voksen du stoler på om denne situasjonen. Det kan for eksempel være helsesøster på skolen. Hun har mye erfaring med lignende situasjoner. 


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse