Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 år
 

Spørsmål
hei:)

foreldrene mine skillte seg for ca.8 år siden. jeg bor sammen med moren min i Oslo og har et fint liv her. faren min bor en time unna. jeg pleier å dra til han annenhver helg. det er en fin ordning..det er bare ett problem...faren min røyker inne. jeg sier til han at han ikke skal gjøre det, men han hører ikke på meg. det STINKER i hele huset, så jeg vil ikke ha med venner dit. noen ganger drikker han også litt for mye. han gjør ikke noe spesielt,men jeg synes det er litt ekkelt.

det var en episode i juleferien da pappa tok meg og broren mon (12 år) med på bytur. Han hadde tatt noen øl for mye og oppførte seg litt merkelig. det var veldig ubehagelig for meg å være der. jeg dro hjem ganske fort og fortalte alt til mamma. etter det har jeg ikke fått lov til å dra ut til pappa. jeg savner han hele tiden, men jeg vil jo ikke være sammen med han når han oppfører seg sånn...
hva bør jeg gjøre?

:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke lett når foreldrene oppfører seg slik at en bli flau av dem. Jeg syns du gjorde det helt rett i å si ifra til mamma om dette.
Voksne bør ikke drikke alkhol når de har barna sine der.

Jeg forstår at du savner pappa og vil være sammen med han. Men jeg forstår også godt at du ikke vil være sammen med han når han oppfører seg slik. Jeg håper virkelig at pappan din forstår at han ikke skal gjøre dette når han har barna hos seg. Mamma bør snakke med han om dette og komme til en avtale om når dere kan besøke han igjen.
Klarer ikke de voksne å ordne opp i dette, er det hjelp å få hos Familievernkontoret. Der kan foreldrene dine få samtaler med en terapeut og bli enige om hva dere gjør videre. Lykke til.


Vennlig hilsen helsesøsterFikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om å tilfredsstille?

Hvilket søvndyssende hormon frigjøres etter orgasmen?