Hopp til hovedinnholdet

korleis kan eg sei til mamma at eg vil flytte til han? utanat hun blir såra.

Gutt 13 år
 

Spørsmål
hei, gutt 13 år her:)

For eitt år sidan skilte foreldra mine seg. eg bor nå hos mamma og har det bra dr. eg har sagt at eg alltid har lyst til å bo i dette huset kor eg har vokst opp(vi ha kjempa mot besteforeldra våre i eit år no for å få kjøpe huset)Men eg har ikkje lyst til å bo her, drit lei av mamma og den skolen eg går på, lyst til å få ein ny start på ein annan skole.
Altså har eg lyst til å flytte til pappa, han har ein kjereste, men han er pilot så han er vekke ei veke og heime ei veke. eg ser han bare annan kvar helg og i nåken av feriane. korleis kan eg sei til mamma at eg vil flytte til han? utanat hun blir såra.

eg veit at eg kan velge kvar eg vil bu.
med vennlig helsing gut på 13. håper på å få svar fort:P
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Jeg skjønner at du synes at dette er vanskelig og at du er redd for å såre mamma. Men at du har lyst til å flyttet til pappa, betyr jo ikke at du ikke lenger er glad i mamma og dette er jeg sikker på at hun vil forstå. Snakk med henne du og fortell henne at du trenger litt miljøforandringer og at du tror at du vil få dette hos pappa. Vær ærlig på hvordan du har det på skolen din og blant venner og bevar roen når du snakker med henne.  Kanskje mamma faktisk er litt enig med deg og støtter deg i avgjørelsen din. Tanken på å snakke om dette er ofte mye værre enn faktisk det å gjøre det. Jeg tror at du vil klare dette fint og at du vil få det lettere med en gang det er sagt. Og det vil gå fint med mamma, det kan du være veldig sikker på.

Vennlig hilsen helsesøster  
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold?

Hva trenger vi proteiner til?