Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hvor jeg skal bo 

Annet 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg vet ikke hvor jeg skal bo (hos mamma eller pappa)...? Forresten foreldrene mine er skilt. Jeg har hele livet mitt bodd med mamma, og vi har flyttet en del da jeg var liten. Mamma og pappa bodde før rett ved siden av hverandre, men så flyttet mamma (3t unna hverandre eller noe ). Foreldrene mine mente at jeg kunne velge selv hvor jeg ville bo. Jeg valgte først å bo med pappa et år og så bestemme hva som skulle skje videre neste år. Jeg øiker begge like godt, men har liksom hele livet bodd hos mamma med søsknene mine. Jeg og mamma er også ganske gode venne, og har mange felles interesser. Men jeg vil også bo hos pappa, der jeg har skole og venner. Vil liksom ikke flytte og bytte skole igjen. Skolen maser også om hvor jeg skal bo for å beholde skoleplass eller ikke...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Jeg forstår godt at du er usikker på hva du skal gjøre i forhold til din bosituasjon. Og det er et stort valg å måtte ta. Jeg tenker at dette ikke er noe du skal måtte gå med alene. Jeg foreslår at du setter deg ned med begge foreldrene dine og prøver å snakke med de om hva du føler. Ikke vær redd for å fortelle dem sannheten, foreldre setter pris på åpenhet og på den måten kan dere kanskje sammen finne en løsning som kan fungere. Feks kan du kanskje fortsette å bo i hverdagen med din far der du har skole og nettverk, og kunne dra til moren din i helgene om du ønsker. Ofte har jo foreldre også mer tid i helger enn i en hektisk hverdag og da kan du få litt kvalitetstid med moren din og søskene dine. Jeg håper du finner en løsning som kan være god for deg.  Lykke til. 

 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse