Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skille seg!

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Fikk nå nylig en vond nyhet om at mine foreldre skal skilles, de sa at følelsene var borte og slikt... foreløpig er det slik at det først og fremst blit pappa som flytter ut først... og bare dette gjør meg veldig vondt... har et sterkt bånd med pappa og selvom jeg vet at jeg kommer til å møte han føler jeg også allerede at jeg begynner å miste han, føler at jeg savner han selvom han er her... jeg og pappa har gode minner sammen og jeg er ekstremt glad i han og jeg vil ikke miste han :( har også godt bånd med mamma, men er liksom at hovedbasen blir hos mamma, jeg kommer hovedsakelig til å bo hos mamma. Alt sammen kom også som et sjokk for meg, for alt virket så bra frem til jeg fikk høre det, det var aldri store høylytte krangler eller noe...beskjeden kom som et slag i trynet og helt siden da har jeg egt bare gått og vært deppa og nedenfor...skulle bare ønske alt var som før... :,(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Jeg forstår godt at du er trist og i sjokk over at dine foreldre skal skilles. Allt som nå skjer i familien din setter naturligvis i gang mange følelser i deg og tanker om hvordan framtiden kommer til å bli. En redsel for at båndene mellom dere skal bli mindre og annerledes enn før er veldig vanlig å kjenne på. Akkurat nå er du i en tilstand med sjokk og tristhet. Dette kom som du skriver helt uventet på deg. Det er derfor viktig at du får en påminner om at mange av de tankene du har nå om framtiden bare er tanker. Familielivet slik du kjenner det til nå vil bli annerledes, men båndene mellom da spesielt deg og din far trenger ikke å forandres av den grunn. Selv om foreldrene dine ikke er sammen lengre, er de fremdeles dine foreldre og bryr seg nok veldig om deg og er også opptatt av at relasjonen med deg skal være god også framover. Jeg synes det er viktig at du har noen å prate med i denne prosessen. Kan du forsøke å prate med dine foreldre om hvordan du opplever dette? Hvis du synes det er vanskelig nå; har du en annen voksen du stoler på som er flink til å lytte? Det finnes også mange hjelpetjenester der du kan snakke med voksne med erfaring om temaet, du kan lese mer om det her: hjelpetjenester for barn og unge. Ta tiden til hjelp nå og husk at alle følelser er lov i denne prosessen. Håper ting blir bedre. 


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse