Hopp til hovedinnholdet

Mamma blir fort sur og jeg lengter etter pappa!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, grunnen til at jeg skriver til dere er den at mamma blir veldig fort sur. Og det er aldri noe gøy å være hos henne. Om vi har det fint, og det bare er en liten ting som gjør hun skikkelig irritert, går jeg bare inn på rommet mitt. Fordi da blir hun helt i hundre. Det er utrolig slitsomt, og jeg lengter bare til å dra til pappa. Jeg har tenkt litt på at jeg har litt lyst til å bo litt mer hos pappa. Men det er utrolig vanskelig. Noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Takk for at du tar kontakt!
 
Du skriver ikke noe om hvor lenge det har vært slik, men jeg tar utgangspunkt i at dette er noe som har vart relativt lenge og som gjør deg nedfor og rådvill.  
 
Jeg ville råde deg til først og fremst snakke med mammaen din om at du blir nedfor og lei deg når du opplever henne som sur. Noen ganger når man gruer seg kan det være lurt å skrive ned hva man har tenkt å si, enten som et brev eller i en sms- og samtidig spørre om dere ha en prat om det. 
 
Jeg vet ikke om det er slik at dette er grunnen til at du også vil bo mer hos din pappa eller om det er andre ting som gjør at du gjerne vil det. Uansett tenker jeg at det kan være greit å si noe om hvorfor du ønsker å bo mer hos ham- og eventuelt om det kan være som en prøveordning om begge dine foreldre er villig til det.
 
Det er ikke sikkert at du kan bo mer hos pappaen din- det er noe som begge foreldrene dine må bestemme sammen. Men du har rett til å si ifra om du ønsker en endring. Dette kan du si, eller kanskje skrive, til begge dine foreldre. 
 
Jeg håper noe av dette var tips som var nyttig for deg!
 
Mvh familieterapeuten i samarbeid med Ung.no  
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse