Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre med at foreldrene mine krangler nesten hele tiden?

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei

JEg er ei jente på 13 år.
Foreldrene mine krangler og kjefter på hverandre nesten hele tiden hver dag. De har ikke tid til meg, så det ender med at jeg ligger i senga med hodet under puta. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ingen søsken jeg kan være med, så jeg er veldig ensom og redd. hva skal jeg gjøre?

Hilsen meg
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13år!

Det du opplever nå er noe av det vanskeligste barn kan oppleve. Det er kjempe viktig at foreldrene dine får vite hvordan det de gjør påvirker deg. De aller fleste foreldre tror ikke at barn får med seg krangler og uenigheter. Det å si i fra til foreldrene dine forstår jeg at kan være vanskelig. Det er best hvis du kan fortelle dem.

Er det noen du kan snakke med som kan hjelpe deg å snakke med foreldrene dine? For noen kan dette være en slektning eller familievenn som kan hjelpe snakke med foreldrene dine. Det er også mange som synes at det er god hjelp i å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har også lege og ofte psykolog.

Det er mange som har det slik som deg, dessverre. Det å være alene med bekymringene er kjempe vanskelig. Uansett hvem du velger å snakke me er det viktig at du snakker med noen du stoler på.

Håper at dette kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om søvn?

Har man dårligere eller bedre søvnkvalitet når man snorker?