Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa er skilt, men jeg så lyst til at vi skal feire jul sammen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 12/13 år. Mamma og pappa ble separert rett etter påskeferien i 2018, jeg ble ikke så lei meg fordi jeg visste at dette kom til å skje. Nå er det mamma og pappa som flytter inn og ut men jeg har så lyst til å feire jul med dem begge to hva skal jeg gjøre? Det er helt greit for meg at mamma og pappa skal skilles, men jeg har så lyst til å feire ting med dem begge. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 03.11.2018 09:24
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Det er forståelig at du ønsker å feire jul sammen med både mammaen og pappaen din.

Det kan virke som foreldrene dine klarer å samarbeide fint, slik at du får bo i hjemmet ditt. Kanskje kan de også klare å samarbeide om å få til en koselig julehøytid for deg?

Jeg vil råde deg til å snakke med dem om hva du tenker og håper på. Du kan snakke med dem hver for seg, når de bor i huset sammen med deg. Spør gjerne hvordan de tenkt å feire julen? Da kan du benytte muligheten til å si hva du ønsker og håper.

Om de har hatt andre planer, kan det være at de får mulighet til å imøtekomme ditt ønske om å i hvert fall feire litt av julen sammen.

Håper du lykkes med å oppnå noe av julen sammen med begge foreldrene dine.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse