Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa flyttet fra hverandre. Nå ser jeg feil hos min kjæreste?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Foreldrene mine flyttet nylig fra hverandre fordi moren min sluttet å elske faren min for lenge siden. (Hun har depresjon og faren min sier det er derfor hun ikke elsker ham lenger) Jeg fikk meg kjæreste for et halvt år siden. Han virker som alt jeg hadde drømt om, men jeg føler meg ikke så forelsket lenger. Jeg ser de dårlige sidene hans og i det siste har jeg blitt litt irritert på ham. Jeg er redd for at jeg enten har sluttet å elske ham eller at jeg kommer til å gjøre det (akkurat som moren min) Kan det være at jeg bare overreagerer på grunn av separasjonen til foreldrene mine?

Besvart 26.11.2018 09:04
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Å være kjærester over lengere tid fører til at en blir kjent med nye sider hos hverandre.
Når den første forelskelsen har gått over. Blir man mer oppmerksom på de sidene hos hverandre en ikke setter like stor pris på. Vi har de alle sammen. 
Det er ikke naturlig å gå rundt og være forelsket i samme person over lang tid. En kan finne en trygghet, ro og harmoni med den personen en var forelsket i. Så kan det komme hendelser der han takler situasjonen på en måte som bekrefter at det er han du fortsatt er forelsket i, men på en annen måte.
Det kan og være at du ser reaksjoner som du ikke liker. Adferd som bekrefter at det her kan ikke jeg akseptere at min kjæreste gjør.
Da må du ta et valg. Det viktige er at du velger i forhold til verdier du kan stå inne for.
Det er og naturlig at foreldrenes seperasjon setter i gang tanker i forhold til  eget forhold med kjæresten.  
Er du ikke helt sikker på hva du vil kan du diskutere det med helsesøster på skolen du går. Ikke for å få fasiten, men mer for å si det høyt det du tenker på.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse