Hopp til hovedinnholdet

Hater mamma som er nedlatende mot meg , kan jeg bo fast hos pappa

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg kjenner at jeg virkelig hater mamma, pappa har jeg ingen problemer med, og de skilte seg for noen år siden. Hatet mitt er sterkt, jeg hadde ikke brydd meg om mamma hadde dødd. Hun kaller meg for stygge ting, fornærmer personligheten min og snakker til meg i en nedlatende tone. Når argumenter oppstår hører hun ikke på hva jeg sier, hun bare begynner å le, på en uhøflig måte. Foreløpig bor jeg hos begge, men jeg lurer på om det er greit at jeg bare bor hos pappa. Jeg er ganske sikker på at pappa hadde godtatt å ha meg under sitt tak 24/7, selv om han ønsker at jeg fortsetter å bo hos mamma óg. Foreldrene mine bestemmer jo hvor jeg skal bo (selv om det skal legges vekt på min mening). Kan jeg kreve å bo fast hos pappa? Som sagt så er mamma negativ, pappa er nøytral/positiv og jeg er selvsagt også positiv.

Besvart 14.01.2019 17:49
 

Svar
Hei!

Så fint at du tar kontakt med oss når det er ting som er vrient :-

Det er ikke noen god situasjon du beskriver siden du har en dårlig relasjon til moren din. Det er klart at det ikke er noe bra at hun snakker nedlatende til deg, ler av deg , fornærmer deg og kaller deg stygge ting. Har du prøvd å snakke med moren din om dette og hva du opplever gjennom at hun behandler deg slik? Om det er vanskelig for deg å snakke med moren din, kan kanskje faren din snakke med henne?

 Ofte er det slik at vi mennesker ikke helt ser hvordan vi selv oppfører oss, og derfor kanskje ikke heller forstår hvordan oppførselen vår oppleves av andre. Nå vet jeg ikke annet om din mor enn det du skriver her.  Hvordan tror du hun ville reagert om hun hadde fått vite at hennes væremåte overfor deg, går utover din psykiske helse?

I tillegg kan du alltid snakke med helsesykepleier ( helsesøster) på skolen, eller på helsestasjonen. Sammen kan dere finne ut hva som kan være nyttig i akkurat din situasjon. 

 Uansett hva som kan være mulig å få til, så har du det vanskelig akkurat nå. Hvis du trenger å prate med noen kan du ringe alarmtelefonen for barn og unge tlf.nr 116111. Der vil du få snakke med en hyggelig voksen, som vil kunne hjelpe deg med saken.

Du spør om du kan få bo permanent hos faren din? Som du sier er det dine foreldre som skal bestemme hvordan din bosituasjon skal være, men du skal få  uttale deg om hvor du vil bo og skal bli  hørt. Når du er 16 år, kan du bestemme selv hvor du vil bo.

Jeg anbefaler at du iallefall først snakker med faren din om mulighetene til at du kan bo fast hos han. Foreldren dine må sammen drøfte hva som er best for deg og her skal du som sagt få uttale deg og har rett på å bli hørt.

Håper dette ordner seg til det beste for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse