Hopp til hovedinnholdet

Jeg har skilte foreldre og familien bor langt unna.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har skilte foreldre, og det har jeg hatt helt siden jeg var ca. 2 år. Så jeg husker ikke hvordan det var å ha foreldre som er sammen. De var bare 16 og 17 år da jeg ble født, så kan det være grunnen? Noen ganger blir jeg blir jeg veldig lei meg, og andre ganger blir jeg sint, og det går jo ut over de rundt meg:( i tillegg så jobber pappa i Nordsjøen så jeg ser han mindre enn mamma, og jeg har mye familie langt unna meg. Er den situasjonen som jeg er i vanlig eller er dette unormalt?

Besvart 30.01.2019 11:30
 

Svar
Hei

Fint at du tar kontakt.

Du forteller at du har skilte foreldre og at det ikke alltid er så greit. Det høres ut som at du av og til blir lei deg og sint. Det skjønner jeg veldig godt. Det er helt normalt å kjenne på disse følelsene når foreldre ikke er sammen og man ikke har familien sin samlet. Veldig ofte ønsker barn at foreldre og familie skal være samlet.

Du forteller også at din far jobber i Nordsjøen og at øvrig familie bor et sykke unna. Det betyr kanskje at du ikke treffer de så ofte som du kunne ønske deg. Kanskje kunne du ønske deg at du traff faren din og familien din oftere? Det er helt normalt å ønske seg og derfor helt normalt at du er trist og lei dersom det ikke er mulig. Situasjonen din er kanskje ikke ønskelig for deg men den er normal. Slike familiesituasjoner er det mange av og mange er i samme situasjon som deg. Det er likevel slik at det kan være godt å snakke om dette til din mor eller fin far slik at de vet hvordan du opplever dette. Kanskje er det mulig for at du kan treffe familien din oftere dersom din mor vet hvordan det påvirker deg.

Det er ikke alltid vi forstår hvorfor våre foreldre ikke kan være sammen. Men ofte har de sine grunner til at det ikke fungerer å være sammen. Ofte er det vondt for foreldre også at det blir slik. Kanskje du vil snakke med din mor eller din far om hva det var som gjorde at de ikke ville være kjærester lengre? Det er ikke alltid så lett å snakke om ting som er vanskelig men det er ofte litt lettere etterpå likevel. Foreldre vil ofte sette pris på at du deler tanker med dem.

Ønsker deg lykke til!

 

 

 

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse