Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil helst bo hos mamma og være hos pappa annenhver helg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine ble skilt for et par år siden, og mamma flyttet til en by ca 30 min unna pappa. Pappa jobber veldig forskjellig så vi må sette opp hvor jeg skal være etter jobben hans. Akkurat nå har vi et veldig vanskelig system. Det jeg ikke ønsker, er at jeg må flytte så mye, også tar det litt tid for meg å sette meg inn i hverdagen hos den andre med en gang. Jeg vil helst bo hos mamma og være hos pappa f.eks annen hver helg osv... Men pappa vil ikke gå med på det. Han mener at jeg ikke er gammel nok til å forstå hva jeg egentlig vil og hva som er best for meg. Jeg tapte på en måte den kampen og lot det ligge fordi jeg ville ikke krangle mer og han såret følelsene mine veldig og jeg ble bare lei meg. Men nå som det har gått en stund så er jeg ikke fornøyd med sånn det er. Jeg vil ikke såre pappa sine følelser eller ha et dårlig forhold med han, men han gjør veldig mye for at jeg skal ha det best mulig. Jeg er veldig sliten og er trøtt og lei av alt sammen pga skole,venner osv.

Besvart 03.02.2019 15:11
 

Svar
Hei
 
Takk for at du tar kontakt med oss!
 
Jeg forstår at det er vanskelig for deg når du ikke trives med å flytte på deg. Du forteller at du bruker tid på å tilpasse deg etter samværsbyttene og at du blir sliten av det. Noen ungdommer i samme situasjon forteller akkurat dette, andre finner en slags rytme og trives med det. Det som blir viktig er å derfor finne løsninger som passer den enkelte ungdom og dens foreldre.
 
Nettopp derfor er det viktig at du sier ifra om hvordan du har det med løsningen som den er nå. Du har gitt det litt tid og kan nå uttale deg med erfaring. Jeg vil først og fremst anbefale deg å snakke med moren og faren din om hvordan du har det. Av og til er det slik at foreldre ikke klarer å se hvordan barna har det og trenger hjelp til å skjønne. Om dette er vanskelig kan du ta kontakt med helsesykepleier eller sosiallærer ved skolen din- de har også mye kunnskap om barn og unge som bor i to forskjellige hjem. De kan sammen med deg finne ut hva som er god hjelp og støtte videre. Kanskje kan de også gå i dialog med foreldrene dine.
 
Familievernkontoret er et sted hvor familier kan få hjelp til å fungere bedre sammen- enten som samboende eller skilte. Dette er helt gratis. De som arbeider ved familievernkontor er eksperter på å snakke med familiemedlemmer som enten er i konflikt med hverandre eller som ikke snakker så godt sammen. Foreldrene dine kan ta direkte kontakt med et slikt kontor for å få hjelp til å vurdere foreldresamarbeid og samværsavtale- på dette kontoret er det helt vanlig at terapeuten også snakker med barna om deres ønsker om hvordan bo hos hver av foreldrene. 
 
Jeg legger ved noen lenker som er nyttig å lese i din situasjon
 
 
Jeg håper at svaret mitt kan hjelpe deg et stykke på vei!
 
Mvh familieterapeuten i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse