Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få faren min til å la bo hos mamma?

Jente 13 år
 

Spørsmål
pappa sier jeg ikke får flytte til mamma. og han blir sint på meg. og sier jeg ikke må si det til mamma. men jeg vil bo hos mamma.da sier han bare at det er vi ferdig med å snakke om. har jeg ingen som kan høre på meg? hjelp meg.

hørte en gang om en pappa som manipulerte barna sine. er det dette pappa gjør mot meg. har en lillebror også. han er 9.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Det du skriver er dessverre et vanlig problem. mange foreldre stoler ikke på hverandre etter de går i fra hverandre. Mange foreldre klarer ikke å være uten barna sine selv om det går ut over tid med den andre forelderen. Du forteller ikke om det er noen grunn til at pappa ikke vil at du skal bo hos mamma.

Skal det bli en endring i hvordan du bor må mamma og pappa bli enige om dette. Mamma burde bestille time på familievernkontoret der dere bor. der kan foreldrene dine få hjelp til å bli enig om en ny samværsavtale for deg og broren din. Du har også krav på å bli hørt når det gjelder hvor du vil bo. Dette står i barneloven. Moren din har også anledning til å gå til retten for å få forandret bosted for deg dersom dette er er løsning. Da har du også anledning til å bli hørt.

Håper dette er til hjelp for deg!


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om økonomi?

Hvorfor betaler vi skatt?