Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når jeg opplever at andre har delt mine

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 15 år! jeg har helt siden barneskolen snakka med en familie som jeg har stolt veldig på. men nå i det siste har de sagt de tingene til foreldrene mine. og denne gangen her handla det rett og slett om mine foreldre. fordi jeg var sur på pappa fordi han ikke klarer og prioritere ferier. han drar til Syden flere ganger og masse sånn og det syns ikke jeg at er greit når han har 2 barn. og dette her sa jeg da til de voksne som jeg stolte veldig på. men her om dagen kommer mamma inn til meg på rommet og sier att noen har sagt dette her til henne og da blir jeg veldig sur og lei meg og det har jeg vært i flere dager. men etter hvert tenkte jeg at jeg får sende en unnskyldning til disse foreldrene men jeg tenker dette er vel ikke min feil? også er jeg sur på mamma fordi at henne ikke vil si hvem som har sagt det. og det irritere meg at de voksene ikke skjønner meg nå som de er skilte.

Besvart 01.03.2019 13:10
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er lei deg og skuffet over dette. Samtidig vet jeg at det er mulig å få det bedre.

Det er fint å ha noen man stoler på, men også vondt når man blir såret. Vet du noe om grunnen til at dette ble fortalt til mammaen din? Kanskje var det gjort i god mening? Eller at de tenkte at dette var noe mammaen din trengte å vite?

Hva kan du gjøre:

  • Ofte hjelper det å snakke om det som er vanskelig. Kan du forsøke å fortelle mamma hvordan du har det? Kanskje skjønner hun eller vet ikke hvordan det er å være deg med skilte foreldre? Det er viktig at hun vet hva du føler. Da kan du også få det bedre.
  • Jeg tenker at det ikke er din feil at de har sagt dette videre. Så derfor er det ikke sikkert du trenger å si ynskyld.
  • Har du mulighet til å snakke med familien? Det kan være vanskelig, men det kan hjelpe at de vet hvordan dette oppleves for deg og at du ønsker å fortsette å ha kontakt og kunne stole på de videre.

Hvorfor mammaen din ikke ønsker å si noe om hvem det er hun har fått informasjonen fra, er ikke lett å svare på. Samtidig så kan dette være en fin måte å snakke med mamma om hvordan det er å ha skilte foreldre.

Hvis du kan snakke med pappa, hadde det også kunne hjulpet. Det er viktig at han vet hvordan du har det og at du ønsker å være mere sammen med han. Det er jeg sikker på at han vil forstå.

Noen ganger kan det være fint å snakke med mamma og pappa sammen. Dette kan for eksempel familievernkontoret hjelpe dere med. Her er en link for å finne ditt nærmeste familievernkontor: www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse