Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skilles, jeg er spent på det nye hjemmet hos pappa

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine bestemte seg for å ikke være sammen lenger for noen måneder siden. Jeg synes det var veldig trist i starten men nå har jeg begynt å bli litt vant til det. Det er pappa som skal flytte ut men han fikk ikke så mye lån av banken. Det tok lang tid og pappa fant ingen steder å bo. Men plutselig sa pappa til meg for noen dager siden at han hadde funnet et sted å leie.Det var et rekkehus med bare 2 soverom(vi er 3 søsken).Pappa sa at jeg skulle få mitt eget rom, men da må de to søsknene mine dele rom og pappa sove på sofaen. Jeg føler at det blir veldig trangt og det gjør at jeg ikke har noe lyst til å ha venner på besøk fordi jeg kommer til å være flau over huset. Jeg er også redd for at hvis noen finner ut at jeg bor der så kaller de meg fattig siden pappa sover på sofaen og det bare er to soverom. Dette er bare en midlertidig løsning helt til pappa finner et større sted å bo men jeg vil ikke bo der og er redd for at pappa blir lei hvis jeg sier det. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 22.05.2019 09:58
 

Svar
Hei

Fint at du tar kontakt med oss i ung.no.

Det er ikke lett når foreldre går fra hverandre. Det høres ut som du har taklet det på en god måte. Det er normalt å være trist også har du erfart at man venner seg til tanken og at det blir litt lettere ettersom tiden går. Fortsatt er det endringer som kommer som man ikke vet hvordan skal bli, slik som du forteller om.

Du forteller at du er redd for at boligen deres er for liten for dere fire. Og at du tenker at du vil bli flau dersom du har med venner dit og de ser hvordan dere bor. Jeg skjønner at dette blir en helt ny situasjon og at du lurer på hvordan det vil bli. Jeg tenker at dette er noe som din far vil tåle at du snakker med han om. Jeg forstår at du er redd for å såre han men foreldre vet at dette ikke er en enkel situasjon for barna og stort sett vil foreldre ønske at barna snakker om sine bekymringer i situasjonen. Kanskje han kan betrygge deg rundt hvordan dette vil bli? Eller han kan si noe om tidsperspektiv for hvor lenge dette er snakk om?

Det er som du også sier ikke lett økonomisk for foreldre å skille seg. Det betyr større utgifter og at man kanskje må bo litt trangere. Slik er det bare. Kanskje din far kan hjelpe deg til å snakke om hvordan du kan møte slike situasjoner med venner der du blir litt redd for hva du skal si? Tror du vennene dine vil forstå at dette blir anneledes for dere og at de vil gi deg forståelse fremfor å kalle deg fattig eller se ned på deg? Det er normalt å frykte slike ting men det er ikke sikkert det vil skje. Og hvis du snakker med din far kan du være forbredt må hva du kan si.

Livet tar vendinger man ikke er forbredt på og kanskje ikke liker. Det kan være ganske kjipt og trist. Del gjerne dette med dine foreldre slik at de vet hvordan du har det med endringene som kommer.

Jeg håper dette kan hjelpe deg noe på veien.

Jeg legger ved en link om råd til deg som får to hjem.

Lykke til!

 

www.ung.no/skilsmisse/3188_R%C3%A5d_til_deg_som_har_to_hjem.html

 

 

 

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse