Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke lyst til å bare bo med mamma, hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Pappa har fått seg ny jobb, og da må han flytte 7 timmer unna. Som betyr at jeg må bo hjemme hoss mamma og 2 eldre brødre. Jeg liker egengli ikke foreldrene mine så godt. Og siden pappa skal flytte så langt ynna tenker jeg at de skal skille seg, jeg vet ikke men jeg tror det. Mamma sier at pappa kan komme på besøk og sånt i helgene men jeg er bare så usikker på om dei skal skilles, de krangler egenkli ikke, de sier at de bare diskuterer om ting, og jeg har ikke så lyst til å bare bo med en av foreldrene mine, så jeg tenker at jeg vil helst overnatte hoss venner isteden for å vere alene me mamma (brødrene mine er 3 og 4 år eldre så de flytter vel også snart ut) også tror jeg at det kan bli vanskli for mej og bare bo me mamma

Besvart 03.06.2019 11:59
 

Svar
Hei jente 15 år!

Det vil være veldig viktig og nyttig at du forsøker å snakke med mamma og pappa. Fortell hva du tenker på og at du tror at de skal skilles. 

Du har krav på å vite hvordan de tenker og hva de planlegger siden dette også handler om ditt liv og hvem du skal bo med fremover. 

Kan du også forsøke å skrive ned hva som er grunnen til at du ikke ønsker å bo sammen med mamma? Er det noe som plager deg? Noe som skjer som ikke er greit? Krangler dere ofte, eller er det noe helt annet? 

Det kan være bra at mamma vet hva du tenker. Da har hun også mulighet til å endre seg eller at dere kan snakke sammen om det som er vanskelig. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse