Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine har hatt planer om å skilles, men de klarer ikke å bestemme seg for å få gjort det. Hva jeg skal gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Foreldrene mine har hatt planer om å skilles. Først var det krangling om det hele tiden.. De snakket med oss og vi ble halvveis enige om hva vi skulle. At pappa skulle flytte ut, han sa han skulle flytte ut, men det skjedde aldri. Så måtte mamma flytte ut, men hun snakket med noen advokater som sa hun kunne miste foreldreretten hvis hun flyttet.
Så da ble vi enige om at pappa skulle flytte, noe som han aldri gjør. Han sier de skal bo sammen, men mamma sier de skal skilles. Jeg blir så forvirret. Av og til er pappa veldig grei, men plutselig er han kjempe sur og kjefter på alle!

Og så skifter han meninger hele tiden, først ville han ha to konfirmasjoner, så ville han ikke, så ville han, så sa han plutselig at de i hans familie ikke skulle komme, så han ødela nesten konfirmasjonen min.. Men mamma klarte å ordne det, så alt ble greit.
Mamma orker heller ikke mer. Hun sover i sofaen i stua, mens pappa sover i senga og forstår ikke at det ikke går mellom dem!
Mamma har også snakket med ei dame som sier at pappa har en psykisk sykdom, der du kan fortelle ham ting, som det ser ut som han hører på deg, men det er det samme gamle etterpå.

Og jeg blir så forvirret når han sier at han ikke liker mamma i det hele tatt og at han gleder seg til å flytte, så sier han etterpå at han skal ikke flytte og at vi skal få orden i familien, men han forstår ikke at det ikke går når mamma ikke orker mer! Og jeg merker at jeg heller orker ikke mer! Jeg klarer ikke å jobbe med skolen, og gjøre lekser nesten..
Hva skal jeg gjøre? Klarer snart ikke mer av dette!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Beklager at du har ventet så lenge på svar!

Dette høres kjempe Vanskelig ut. Det høres ut som om det er et kjempevanskelig valg for dine foreldre å ta. Mange voksne syne det er nesten et umulig valg å ta. det at de krangler og ikke kan leve med hverandre betyr ikke at de har glemt alt og ikke synes det er synd for familien. Ut i fra det du sier virker det også de er redd for å miste kontakten med deg.

De bør ta kontakt med familievern kontoret dere bor. Der kan de får hjelp enten til å finne ut av hva som skjer med dem eller til å gå fra hverandre på en bra måte. Du har også krav på å bli hørt når det gjelder hvor og med hvem du vil bo hos. Det kan du få gjøre på familievernkontoret.

Du kan ikke ha det sånn lenger det kan du og bør du si til dem.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om aldersgrenser?

Du slipper fiskekort til du er ... år gammel.